Bæredygtigt køkken

Bæredygtighed får en større og større plads hos befolkningen. Flere er begyndt at tænke på klimaet og på miljøet – og det skal naturligvis også drages ind i boligen, da der også her kan gøres en forskel. Der er mange muligheder for at få et bæredygtigt køkken. Det kan både være i valget af materialer, i designet, leveringen og meget mere.

Bæredygtige køkkener hos Bessmann Køkkener

Hos Bessmann Køkkener samarbejder vi med Häcker Køkken, som er én af de førende firmaer inden for branchen, og som har fokus på klima og bæredygtighed. Häcker har som de eneste en miljøneutral møbelproduktion og producerer samtidig uden brug af kemikalier eller formaldehyd, så du med inventar fra Häcker er garanteret et godt og sundt indeklima allerede fra installeringen af dit nye bæredygtige køkken.

Hvordan får du et bæredygtigt køkken?

Hvis du vil sikre dit nye køkken et langt og bæredygtigt liv, er du først og fremmest nødt til at overveje køkkenets æstetiske levetid. De fleste moderne køkkener er i dag så holdbare, at de risikerer at blive umoderne, inden de er slidt helt op. Den tekniske levetid overgår ganske enkelt den æstetiske, og det betyder, at alt for mange gode køkkener ender som affald. Derfor er det vigtigt at have fokus på materialerne, dit køkken laves i. Eksempelvis om det er genbrugt plast, træ, eller om det er produceret CO2-neutralt.

Gode råd til at få et bæredygtigt køkken

Hav følgende råd med i overvejelserne, når du skal have lavet nyt køkken, så du kan sætte dit bæredygtige præg.

  • Invester i holdbarhed og god kvalitet – det kan ikke svare sig at spare på.
  • Gå med et enkelt og tidsløst design, så æstetikken holder lige så længe som kvaliteten.
  • Vælg bæredygtige materialer såsom nordiske træsorter eller bambus, der begge vokser hurtigt. Kig også gerne efter, om træet er fældet i bæredygtigt skovbrug og er FSC- eller PEFC-mærket.
  • Køb dansk, handl lokalt eller byg med genanvendte materialer.

Har du brug for yderligere inspiration til dit bæredygtige køkken, eller vil du gerne mærke materialerne og se køkkenet i sin helhed, så besøg vores showroom i Fredericia. Her hjælper, vejleder og rådgiver vi gerne, så du får det køkken, du ønsker.

Top